Også kendt som irreversibel elektroporation, giver et præcist alternativ til åben operation for svære-at-nå tumorer. Det virker ved at sende en meget høj spændingsstrøm mellem et sæt tynde nåle placeret rundt om tumoren. Denne strøm ødelægger og destruerer kræftcellerne.

NanoKnife har intet med knive at gøre. Behandlingen involverer ikke åben operation, hvilket forårsager mindre skade på sundt væv og hjælper patienten med at hele hurtigere.

Fremgangsmåden udføres under fuld bedøvelse og afhængigt af størrelsen og placeringen af tumoren vil lægen bruge en ultralyd- eller CT-scanner til omhyggeligt at placere to til fire tynde nåle omkring den. Når nålene er på plads, passerer den elektriske strøm imellem dem. Denne strøm er smertefri, men beskadiger kræftcellens membran i tumoren, hvilket får dem til at krympe og dø. Hele proceduren tager omkring 45 minutter.

Lægen vil, inden indgrebet informere om, hvad der skal gøres for at forberede en patient, herunder hvor længe det bør undgås at spise og drikke på forhånd. Forud for selve Nanoknife proceduren vil patienten sandsynligvis skulle have en CT eller MR scanning for at hjælpe med at bestemme størrelsen, formen og placeringen af tumoren. Som ved alle procedurer kan der være nogle risici eller bivirkninger involveret. Dette vil lægen forklare inden opstart.

Behandlingen har altså væsentligt mindre konsekvenser for patienten og udføres på langt mindre tid end en konventionel operation. Kroppens heling går langt hurtigere og patienten er hurtigere klar til at genoptage sit sociale liv og eventuelle arbejde.

NanoKnife udføres rundt om i verden mange steder. Flere hospitaler og klinikker i Tyskland og England tilbyder denne behandling ligesom den tilbydes i Kina på Fuda cancer hospital i Guangzhou.

Repurposed drugsIV-C behandlingRegional kemoterapi