Hvad er COC?

COC står for Care Oncology Clinic som er en uafhængig klinik lokaliseret i London, som en flok frustrerede praktiserende læger startede med henblik på at udbrede og tilbyde behandling med Repurposed Drugs (genanvendte lægemidler), altså almindelige kendte lægemidler som også har en påvist anticancer effekt.

De gør det ud fra et stort ønske om at hjælpe alvorligt syge patienter og som bonus indsamler de information fra patient-cases, som foreløbigt viser at deres kombination har fordoblet levetiden for stadie 4 syge patienter med hjernekræft.

Læs COCs patient-case med glioblastom stadie 4

Med dette og kommende studier kan deres kombination af lægemidler forhåbentlig en dag blive et standardtilbud i det konventionelle sundhedsvæsen, som et værdifuldt tillæg til standardbehandlingen.

Man kan både booke fysiske og online konsultationer til rimelige penge hos COC.

Henvendelse til COC via deres hjemmeside

Hvad består COC protokollen af?

COC protokollen består af fire almindelige, kendte lægemidler, der er udvalgt for deres gode anticancer egenskaber, lave toksicitet og lave risiko for bivirkninger.

 

De 4 lægemidler er:

  • Metformin, som er et middel til type 2 diabetes. 1000-2000 mg dagligt.
  • Statin eksempelvis Atorvastin, som er et middel mod forhøjet kolesteroltal. 80 mg x 1 dagl.
  • Mebendazol, som er et middel mod børneorm. 100 mg x 1 dagl.
  • Doxycyklin som er et antibiotisk middel. 100 mg x 1 dagl.

Nogle mennesker veksler mellem Doxycyklin og Mebendazol en måned ad gangen, nogle tager begge fast.

 

Hvem kan have gavn af COC protokollen?

COC lægemidlerne kan sandsynligvis hjælpe ved de fleste kræftformer, også de sjældne, da de er rettet mod – og hæmmer centrale faktorer omkring kræftens metabolisme, som er fælles for de fleste typer kræft.

Faktorer som påvirker kræftens evne til at vokse og spredes. Der kan dog være særlige pathways, der er særligt gode at hæmme ved bestemte kræfttyper.

Kræft er metabolisk fleksibel det vil sige at den finder en vej “udenom”, ikke mindst hvis der kun gives én eller to behandlinger på et givent tidspunkt. Man siger at resistens udvikler sig.

Det er derfor hensigtsmæssigt og vigtigt at hæmme kræften på flere/mange fronter samtidigt, så den forhindres i dette – det gøres bedst med en cocktail af stoffer for at modvirke at kræften udvikler modstands-dygtighed.

Således er eksempelvis kemoterapi, Metformin, IV-C, IV-C+Doxycyklin eller nok så mange kosttilskud alene, sjældent nok. Der skal mere til. Derfor opnår behandlingen meget mere slagkraft ved kombinationer af Repurposed Drugs og konventionel behandling.

 

Hvornår kan/skal man bruge COC lægemidlerne?

Lægemidlerne kan bruges alene eller meget gerne sammen med andre behandlinger, som for eksempel kemoterapi, for at forstærke effekten af disse. Denne kombination kan have effekt i alle stadier, både når man vil forebygge tilbagefald og hvis man har udbredt sygdom.

Man giver absolut sig selv de bedste kort på hånden ved at bruge det bedste af begge verdener.

 

Hvad kan man opnå med COC protokollen (og andre Repurposed Drugs)?:

Repurposed Drugs er ikke en mirakelkur, men de kan givetvis være et nyttigt tillæg til standardbehandlingen og i nogle tilfælde være dét der gør forskellen.

Er man uden synlig sygdom kan man forebygge tilbagefald eller forsinke dette betydeligt.

Er man med udbredt sygdom kan man for eksempel få stabiliseret sin sygdom eller man kan opleve skrumpning af kræften. Nogle oplever at blive helt kræftfri, dette forekommer dog oftest når Repurposed Drugs er taget i kombination med de bedste af de konventionelle behandlinger.

Skal man opereres kan man ved at tillægge bestemte Repurposed Drugs omkring operationen (Propranolol og Etodolac), sandsynligvis mindske risikoen for at få tilbagefald efter denne.

Find mere information i FB gruppen, Repurposed Drugs mod kræft.

Kan andre udskrive lægemidlerne fra COC protokollen?

Ja, en del patienter har succes med at præsentere egen praktiserende læge for forskningen/studierne bag og få ham/hende til at udskrive lægemidlerne.

De er alle almindelig brugte lægemidler, som lægerne har stor erfaring med, og de må gerne udskrive dem til andre formål end deres oprindelige – det hedder Off label og er en helt almindelig samt kendt procedure i Danmark.

Livlægerne i Kolding arbejder sammen med COC i London og tilbyder både konsultation og at udskrive lægemidlerne i COC Protokollen.

Henvendelse til Livlægerne i Kolding kan foregå ved at du kopierer følgende webadresse ind i din browser: https://liv-lægerne.dk

 

Er der andre lægemidler udover de, der er i COC-protokollen, som jeg kan/bør tage?

COC lægemidlerne er et rigtigt godt sted at starte. Der findes dog en række af andre lægemidler med påvist anticancer effekt, som det kan være værd at overveje at tillægge. Disse kan være bestemt af hvilken type kræft du har eller hvad din konkrete situation er.

For eksempel er malariamidlet Klorokin (Chloroquine) god mod kræft med en såkaldt BRAF-mutation. Propranolol er særligt effektivt ved malignt melanom.

Ønsker du for eksempel at undgå tilbagefald kan bestemte lægemidler være særdeles velegnet til netop dette som for eksempel det kobbernedsættende stof TM (Tetrathiomolybdate).

Generelt kan man sige at jo mere alvorlig ens sygdoms situation er, jo stærkere midler skal der til og der bør/kan man givetvis med stor fordel kombinere COC protokollen med andre Repurposed Drugs. Læs mere om alt dette i FB gruppen og søg på nettet.

 

VIGTIGT

Vent IKKE på, at din kræft udvikler sig. Det er hensigtsmæssigt at komme i gang så hurtigt som muligt – både for at forøge effekten af den behandling du allerede får og for at forhindre at kræften kommer tilbage eller udvikler sig.

 

Mere information

Facebook – Repurposed Drugs mod kræft

Facebook – Repurposed Drugs for Cancer Treatment

Facebook – Jane McLelland Off Label Drugs for Cancer

howtostarvecancer.com

careoncologyclinic.com

survivingterminalcancer.com

redo-project.org