Er en ikke-invasiv behandling af kræft og ikke-kræft tumorer samt andre tilstande, hvor strålebehandling anvendes. Det bruges til at behandle tilstande i hele kroppen, herunder prostata, lunge, hjerne, ryg, hoved og hals, lever, bugspytkirtel og nyre, og kan være et godt alternativ til kirurgi (invasiv behandling) eller for patienter, der har inoperable eller kirurgisk komplekse tumorer.

CyberKnife® behandlinger udføres typisk i 1 til 5 sessioner. CyberKnife® systemet har i mere end to årtier, klinisk bevist sit værd og berettigelse og har hjulpet tusinder af kræftpatienter med en skånsom behandlingsform.

CyberKnife® systemet er det eneste stråleleveringssystem, der har en lineær accelerator, der er direkte monteret på en robot til levering af røntgenstråler eller fotoner med høj energi, der bruges i strålebehandling.

Den bruger billedvejledning i realtid og en robot til at levere stråledosis fra tusinder af vinkler, sætter en ny standard for leveringspræcision hvor som helst i kroppen og muliggør stereotaktisk strålekirurgi (SRS) og stereotaktisk kropsstrålebehandling (SBRT) – tæt beslægtede typer strålebehandling, der involverer levering af en relativt højere dosis stråling med ekstrem nøjagtighed. Det høje præcisionsniveau for denne tilgang – også kaldet hypofraktionering – muliggør en højere stråledosis til en tumor i markant færre behandlingssessioner, samtidig med at det reducerer strålingseksponeringen for omgivende sunde væv.

Robotten bevæger sig og bøjer sig rundt om patienten, nærmer sig tumoren fra tusinder af unikke vinkler, og dækker alle mulige positioner for at koncentrere stråling til tumoren væsentligt, mens stråledosis minimeres til omgivende sundt væv.

CyberKnife® er en effektiv, mindre forstyrrende behandlingsmulighed, der leverer dokumenterede resultater for en lang række kræftformer og metastaser.

Læs mere på CyberKnife® hjemmeside og se hvor i verden dette system er implementeret.