I håbet om at det har været en dejlig jul og en god overgang til det nye år, 2021 vil vi her fra FOOKiD ønske alle et smukt og håbefuldt nytår.

Vi vil ønske for dig og dine at 2021 bliver et dejligt og godt år med masser af kærlighed og omsorg.

Året 2020 vil vi givet huske i al evighed og fortælle om til kommende generationer som dét år hvor meget blev forandret og vores lille land, sammen med hele den øvrige verden, gik i flyverskjul for en lille undseelig virus, der havde en voldsom påvirkning på mennesker, samfund og økonomi.

Som forening måtte vi, som alle andre, begrænse vores aktiviteter og udfoldelse men alligevel lykkedes det at få to store og betydelige aktiviteter til at oplyse en dundrende mørk Coronahimmel, til manges velfortjente glæde.

Vi ved det er sagt før men vi vil gerne gentage det:

I 2020 udgav vi bogen, Hvordan udsulter man kræft – uden at sulte sig selv og siden udgivelsen er der blevet solgt i 440 eksemplarer og dét er vi meget glade for. Ligeledes er bogen, her i starten af januar 2021, blevet indkøbt i 60 eksemplarer til hovedbibliotekerne i Danmark.

Vi er stolte over at have bidraget til en yderligere nuancering af kræftbehandling og anskuelse i Danmark med denne bog.

Vi var heldige at vi i oktober kunne afholde et meget stemningsfyldt og livsbekræftende event i Koncertkirken på Blågårds Plads. Det var et utroligt fint og stemninsfuldt event med to af kvinderne fra dokumentaren, Livet mens vi dør og instruktøren af filmen.

Det var en aften med levende musik og tre oplagte kvinder som var bundærlige i deres svar på dé spørgsmål John og Torben havde forberedt, samt dé spørgsmål som kom fra tilhørerne.

Eventet blev afviklet iht. Coronarestriktioner og med mundbind så ingen var utrygge. Vi er utrolig glade for at dette event kunne afvikles og blev det.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Marie, Tine og Christine for en smuk og dejlig aften i deres selskab.

Men vi skal jo ikke kun skue tilbage – vi skal også kigge ind i 2021 og fortælle lidt om vores aktuelle planer for fremtiden i foreningen.

I 2020 blev vi indsat som Legatar i et testamente som sidst på året blev stadfæstet da testamentets ejer døde af sin kræft. Vi ansøgte Skat om at blive boafgift-fritaget som velgørende forening og dette blev vi, så dermed kan vi helt legitimt få udbetalt dén del af arven som vi er tildelt af vores betænksomme giver.

Vi forestiller os at anvende arven i forbindelse med vores absolutte hovedprojekt, databasen over Repurposed Drugs, såfremt vi kan skaffe yderligere finansiering til projektet. En database som vil være tilgængelig for alle kræftramte, pårørende og sundhedsprofessionelle, herunder især Onkologer og praktiserende læger.

Databaseprojektet tænkes at blive sat i gang så snart vi får udbetalt arven, og sammen med yderligere finansiering er det vores ønske at få hele dette projekt så langt som muligt i 2021. Det vil blive et projekt som kommer til at koste en hel del penge og vi agter derfor at søge yderlige midler blandt diverse fonde som kunne tænkes at ville støtte sådan et projekt.

Vi vil naturligvis melde ud når dette projekt starter op og sandsynligvis bede om hjælp til at gennemføre det da det bliver et ret voldsomt projekt.

IT-siden har vi allerede undersøgt og selve databasen kan køres i vores nuværende foreningssystem, Foreningsadministrator og virksomheden bag dette vil gerne lave brugerfladen. Det vil naturligvis koste penge at få dette udført og realiseret.

John har planlagt at gennemføre nogle online læsegrupper som skal beskæftige sig med bogen, metromaps mv, i det kommende år. Herom vil der tilflyde mere når planlægningen er helt på plads. Læsegrupperne tænkes som en støtte til – og videre bearbejdning af bogen, Hvordan udsulter man kræft – uden at sulte sig selv.

Vi vil naturligvis også håbe at Coronasituationen i Danmark og England bliver langt mere normaliseret således at Jane McLelland vil komme på besøg i efteråret. Vi har tæt kontakt til hende og hun er stadig ærgerlig over at hun ikke kunne komme til releasen af bogen på grund af Coronasituationen.

Efterhånden som 2021 skrider frem og i fuld respekt til Coronasituationen og restriktioner vil vi genoptage informationsmøder, on-line eller fysisk. I første omgang bliver on-line indtil vi igen kan komme rundt ifht. situationen og anvisningerne i Danmark. Seneste udmelding fra Statsministeren er jo at der forhåbentlig er mulighed for fysiske events fra den 27. juni 2021 – dét ser vi frem til.

Vi vil også, i lighed med 2020, fortsat deltage aktivt i sundhedsdebatten og ikke mindst ifht kræftbehandlingen i Danmark.

Vi håber at I vil få et godt år i 2021. Vi håber at I holder dig fri af Corona og vi ser frem til at der kan komme noget som vil ligne en ”normal” hverdag i det kommende år eller hurtigst muligt således at foreningen kan blive mere synlig på den velkendte fysiske måde.

Godt nytår
John, Jacob & Torben
FOOKiD