Off Label anvendelse.

Hvis nogle skulle være i tvivl omkring lægens muligheder for at udskrive off label (Repurposed Drugs) så se linket her til Sundhedstyrelsens Hjemmeside.

 

 

 

 

Der hersker en del tvivl, i diverse fora, om hvorvidt læger kan blive straffet for – at det er ulovligt – at udskrive Off label medicin (Repurposed Drugs) .

Decideret usande postulater fra både sundhedsfaglige personer, desværre og lægmand som alle udtaler sig mod den offentlige tilgængelige praksis som den danske sundhedsstyrelse og lægemiddelstyrelsen er fuldt vidende om og har sat i en form for struktur.

Off label udskrivning af lægemidler er sandsynligvis lige så gammel som lægemiddelindustrien selv og har “altid” været en del af lægegerningen og forskningen i lægemidler.

Hvert år udskrives der ret betydelige mængder af Off label medicin over hele verden og således også i Danmark. Det er velkendt rundt om i alverdens lægemiddelstyrelser og fuldt accepteret.

Der er derfor ingen som helst grund til at tvivle på om danske praktiserende læger må udskrive Repurposed Drugd, Off label eller genbrugsmedicin men det er en helt anden sag om de vil.