Opgivet i Danmark – Second opinion i udlandet?

Second opinion panelet i Danmark hedder nu: ”Det rådgivende panel om eksperimentel behandling”.

Det er meget langsommeligt, hvis du ønsker at gå denne vej, og kun ganske få danske patienter bliver henvist til anden behandling.

Tag selv initiativ, der er ingen tid at spilde!

En mulighed kunne være: CHARITÉ Universitätsmedizin, Berlin.

Universitetshospitalet i Berlin er det største hospital i Europa, og de har derfor stor ekspertise med behandlinger af kræft som vi ikke kan få i Danmark. Bemærk, at Charité ikke er et privathospital men er offentligt og tilbyder behandling af udenlandske borgere mof betaling.

På Charité er der mange kirurgiske specialer, såsom lever/galdevej, tarm, mave, pancreas, transplantation, med mere – se www.charite.de

Der kommer patienter fra hele Europa og Mellemøsten.

På Charité er en second opinion af dine behandlingsmuligheder gratis. Lægerne er meget hurtige med svar og du hører fra dem i løbet af et par dage, enten pr. e-mail eller pr. telefon.

Mener de at kunne hjælpe dig, får du en overslagspris fra hospitalet. Du skal desværre ikke forvente at få refusion i Danmark efterfølgende.

Pris for operation:

Man skal være klar over, at det er egenbetaling. En operation koster typisk kr. 300.000,- men der er dog også set priser helt ned til kr. 87.000.

Forsikring:

Husk at tjekke dine forsikringer for kritisk sygdom, mange har en sådan, som typisk ligger på ca. kr. 100.000 skattefri.

Det kan være gruppelivsforsikring, privattegnet, fagforening eller erhverv. (Ophører ofte ved 60-65 års alderen).

Praktiske råd:

Inden du kontakter Charité:

  • Rekvirer journaler fra de sygehuse som har behandlet dig og få en kopi/DVD af de sidste scanninger (MR-CT- PET). Gerne med en beskrivelse, men varer det for længe at få den så send scanningerne uden beskrivelsen.
  • Kort beskrivelse af dit sygdomsforløb: Skriv ud fra journalerne et meget kortfattet kronologisk resumé af sygdomsforløb og behandlinger – fra de første symptomer til dato. Husk at oplyse køn, alder, almen helbredstilstand, eventuelt vægttab, m.m., samt alle kontaktoplysninger. Beskrivelsen oversættes til enten engelsk eller tysk og vedlægges DVD’en.
  • Oversættelse: Kan du ikke selv klare oversættelsen, kan vi henvise til translatør Pia Tønder, piatn80@gmail.com, tlf. 2964 4478. Pia har stor erfaring med denne type oversættelser og kan evt. også være behjælpelig med at resumere dit sygdomsforløb. Du får en overslagspris, inden Pia går i gang.
  • Histologi/biopsi: Vedlægges på dansk.
  • Blodprøver: Vedlægges på dansk. Tyskerne vil gerne have oplyst kræftmarkørerne CA 19-9, CEA og AFP, så bed om at få taget disse ved næste blodprøve. Har du dem ikke, kan de i Tyskland godt leve uden ved en første vurdering.
  • Fremsendelse til Charité (lever, galde, tarm, pancreas). Ved henvendelse er proceduren for internationale patienter (uden tysk sygeforsikring) at ovennævnte materiale, DVD med de seneste scanninger inkl. nævnte oplysninger (resumé af sygdomsforløb, blodprøver, histologi/biopsi) fremsendes med post eller kurér (fx DHL – brug ikke GLS) til:

Chefarztsekretariat Univ.-Prof. Dr.med J. Pratschke. Klinik für Allgemein-, Visceral- und Transplantationschirurgie Charité Universitätsmedizin Berlin – Campus Virchow Klinikum Augustenburger Platz 1 D-13353 Berlin

Ved andre diagnoser, se www.chartite.de eller ret henvendelse til Silvia Rauch.

Det er en god ide forinden at kontakte chefsekretær Silvia Rauch, pr. e-mail silvia.rauch@charite.de eller pr. telefon: +49 30 450 552 001, så hun er orienteret. Hun er bindeleddet til lægerne.

Lægerne skifter, men hun er der altid, som hun selv siger. Eller vi kan hos FOOKiD være dig behjælpelig med denne første kontakt.

Økonomi:

Når Charité har modtaget ovennævnte dokumenter, diskuterer lægerne patientens data og giver så besked, om der er mulighed for behandling. Er det muligt, udarbejder Charité International et tilbud over de involverede omkostninger ved en evt. operation (inkl. hospitalsophold).

Patienten overfører pengene eller betaler med mastercard ved ankomsten, før han/hun kan blive indlagt på den kirurgiske afdeling.

Hvor kan den pårørende bo?

En mulighed er:

Virchow-Gästehaus Seestraße 4-5 D-13353 Berlin Tel +49 30 450 578062 Fax +49 30 450 578072 gaestehaus@charite.de

Hotellet ligger på Charités område, 5 minutters gang fra afdelingen (Station 20) og tæt på U-Bahn. Pris for dobbeltværelse EUR 89. Morgenmad er inkluderet i prisen. For enkeltperson ca. EUR 69/nat.

Der er fri parkering i det tilstødende parkeringshus (som ellers kan være ret dyrt i Berlin). Der findes naturligvis også lejligheder og andre hoteller i nabolaget. Brug for hjælp, råd og vejledning – du er velkommen til at kontakte:

Jacob Hansen: tlf. 2488 9030, jacob@fookid.dk

Andre mulighed:

På radiologisk afdeling På Frankfurts universitetshospital, er Professor Vogl 100m mester i regional kemobehandling af Metastaser i Lever, lunger og nok også andre steder. Bare spørg om Han tror at han kan behandle dig.

Proceduren er ganske enkel, en email forespørgsel direkte til Prof Thomas Vogl, så kort og præcis som muligt, han er en meget travl herre og trives bedst med at besvare spørgsmål med ja ellere nej.

Skriv til: T.Vogl@em.uni-frankfurt.de Send dvd etc til: Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt/Main, Institut für Diagnostische und Interventionelle Radiologie Att:Univ. Prof. Dr. Med thomas Vogl. Haus 23c Theodor-Stern-Kai 7 Hessen 60596 Frankfurt am Main Deutschland www.radiologie-uni-frankfurt.de

Heidelberg Universitetshospital, er et kæmpe hospital og råder blandt andet over 2 Ion partikel strålekanoner, en teknologi vi knapt har taget i anvendelse i Danmark.

Hospitalet kan mange ting og de er teknologisk så langt fremme at forespørgsler sendes elektronisk og samme sted uploades seneste scanningsbilleder. Samme sæt af dokumenter som nævnt Charité.

Brug dette link: https://www.heidelberg-university-hospital.com/index.php?id=2&L=en

 

Med ønsket om god bedring

Jacob Hansen

April 2019