Privatlivspolitik

Baggrund:

Foreningen for Oplysning Om komplementær Kræftbehandling i Danmark (herefter ”FOOKiD”, ”vi”, ”vores”), CVR nr.: 40475745 , Rørsangervej 46, 1.TV, 2400 København NV, er i henhold til databeskyttelseslovgivningen forpligtede til at beskytte og respektere dit privatliv.

Denne privatlivspolitik redegør for vores indsamling af oplysninger, der identificerer eller kan identificere fysiske personer (herefter benævnt ”Personoplysninger”), og som indsamles af FOOKiD i en række forskellige sammenhænge. Privatlivspolitikken er en hjælp til at forstå, hvilke personoplysninger vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvilke former for indsamlinger vi foretager. Privatlivspolitikken indeholder også en række andre oplysninger, som vi skal give dig.

Vi respekterer alle ønsker om hemmeligholdelse af personoplysninger i henhold til de til enhver tid gældende regler, og vi er opmærksomme på behovet for beskyttelse og forsvarlig behandling af alle Personoplysninger, vi modtager.

Oplysninger, som vi indsamler, formål, grundlag, videregivelse og sletteregler

Vi indsamler Personoplysninger om dig i en række forskellige situationer. Læs mere nedenfor ved at klikke dig ind på den kategori, som du er interesseret i:

f.eks. www.fookid.dk


Vi indsamler din ip-adresse, når du bruger vores hjemmeside.

Ip-adresserne indsamler vi via cookies i din browser. Læs mere om vores anvendelse af cookies, hvordan du selv kan bestemme hvilke cookies, der bruges og om vores regler for sletning ved at klikke på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’.

Dette gør vi for at optimere vores hjemmeside og sikre os, at du bliver præsenteret for det indhold, som vi vurderer er mest relevant for dig.

Vores grundlag for denne indsamling er en legitim interesse i at optimere og forbedre vores hjemmeside efter dine behov, og vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.fookid.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html

Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside

Vi opbevarer informationerne i forskellige tidsrum. Du kan se hvor længe ved at klikke på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du er modtager af vores nyhedsbreve:

– Kontaktinformation
– Adfærdsinformation (det vil bl.a. sige information om, hvorvidt du har åbnet nyhedsbrevet)
– Interesser

Dette gør vi for at kunne sende dig de ønskede nyhedsbreve. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om at sende dig nyhedsbrevet og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser og din adfærd, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, sletter vi din e-mail adresse i kontaktlisten for modtagelse af nyhedsbrev. Vi gemmer din afgivelse af samtykke til at sende nyhedsbrevet i 2 år efter afmelding for efterfølgende at kunne dokumentere, at vi lovligt har udsendt nyhedsbrevet.

Vi kan fra andre sammenhænge have dine personoplysninger. Disse berøres ikke af en afmelding fra nyhedsbreve og vi kan derfor fortsat behandle sådanne oplysninger efter det samtykke eller andet grundlag, som vi har.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om personer, som vi kontakter med henblik på indsamling:

– Kontaktinformation
– Interesser

Disse oplysninger har vi indsamlet gennem databrokere og via træk i offentligt tilgængelige databaser.

Vi indsamler disse oplysninger for at kunne henvende os til dig med henblik på at kunne indsamle midler til vores formål som organisation, som er at skabe opmærksomhed – og informere om komplementære behandlinger. Vi arbejder for at blandt andet kræftramte får et oplyst grundlag óg et reelt valg i deres behandling, at flere overlever blandt andet kræft samt får et bedre liv efter kræft eller andre livstruende sygdomme.

Vores grundlag for denne indsamling er en legitim interesse i at indsamle disse midler, og vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Vi opbevarer informationerne i 2 år efter vores henvendelse.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du har registreret dig som kunde i vores webshop på webshop.fookid.dk eller foretaget et køb:

– Kontaktinformation
– Interesser
– Købshistorik

Dette gør vi for at optimere vores webshop og sikre os, at du bliver præsenteret for det indhold, som vi vurderer er mest relevant for dig og for at kunne behandle din ordre. Vores grundlag for denne behandling er vores købsaftale med dig og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Vi deler dine informationer med vores samarbejdspartnere – du kan se en fuldstændig liste over disse her NÅR og HVIS vi effektuerer en webshop:

h ttps://www.fookid.dk/fordele/samarbejdspartnere/

Vi sletter din købshistorik, dine kontaktoplysninger og dine interesse efter 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne vedrører.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig som medlem af FOOKiD:

– Kontaktinformation
– Indmeldelsesdato
– Medlemstype
– Betalingsinformationer
– Medlemshistorik
– Adfærdsinformation
– Berigelse af kontaktinformation med husstandsstørrelse og andre variable

Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere dit medlemskab. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om medlemskab og en legitim interesse i at behandle oplysninger, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Der vil i visse situationer blive videregivet kontaktinformation om dig til vores frivillige til brug for konkrete events, f.eks. i forbindelse med indsamlinger m.v.

Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.fookid.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html

Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside.

Vi beholder disse Personoplysninger så længe du er medlem af FOOKiD, og vi sletter dem efter 5 år fra udgangen af det regnskabsår, hvor du måtte melde dig ud af FOOKiD.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du tidligere har ydet bidrag til FOOKiD:

– Kontaktinformation
– Bidragshistorik
– Bidragstype
– CPR-nummer, såfremt dette oplyses med henblik på skattefradrag
– Kampagnehistorik
– Interesser
– Adfærdsinformation
– Berigelse af kontaktinformation med yderligere variable

Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere dit bidrag og at kunne kontakte dig igen med henblik på at kunne indsamle midler til vores formål som organisation, som er at skabe opmærksomhed om kræftsagen. Vi registrerer også, hvis du har orienteret os om, at du ikke vil kontaktes på en specifik kontaktmulighed, for eksempel e-mail.

Vores grundlag for denne indsamling er både vores aftale med dig om at du yder et bidrag til os og en legitim interesse i at indsamle disse midler, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Vi anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google Analytics. Google kan videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på vores hjemmeside www.fookid.dk og fremgår af http://www.google.com/privacy.html


Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig ved anvendelse af vores hjemmeside.

Vi opbevarer oplysningerne i 5 år efter dit bidrag og i 3 år efter din seneste henvendelse. Det gør vi for at kunne leve op til reglerne om bl.a. bogføring og for at kunne dokumentere dit bidrag.

Personer, som opretter en indsamling igennem FOOKiD

Når du opretter en personlig indsamling igennem FOOKiD, indsamler vi følgende kategorier af Personoplysninger om dig:

  • Kontaktinformationer
  • Oplysninger om indsamlingen (herunder din beskrivelse af indsamlingen, baggrunden for indsamlingen, indsamlingsmål, det indsamlede beløb mv.)
  • Billeder og video, som du uploader
  • Helbredsoplysninger og andre oplysninger om sociale eller private forhold, som du vælger at dele.
  • IP-adresse

Vi indsamler oplysningerne med henblik på, at kunne oprette, administrere og orientere dig om indsamlingen.

Vores grundlag for behandlingen af dine oplysninger er enten dit samtykke, vores aftale med dig om din personlige indsamling eller vores eller tredjemands legitim interesse.

Oplysninger om din indsamling, tekst, billeder og videoer, vil blive offentliggjort på https://fookid.dk/indsamling samt de sociale medier, som du vælger at dele indsamlingen på. Du skal derfor være opmærksom på, at indsamlingen – og dermed dine personlige oplysninger – vil blive delt med mange mennesker. Du bør derfor ikke beskrive forhold, eller dele billeder og/eller videoer, som du ikke ønsker offentliggjort.

Bortset fra i ovenstående tilfælde, videregiver vi ikke data om dig.

Vi opbevarer oplysningerne i 3 år efter, at du har oprettet en indsamling. Det gør vi for at give dig mulighed for at kunne følge det akkumulerede resultat på din indsamling og for at kunne sikre os nødvendig dokumentation i tilfælde af at retskrav skal fastlægges, gøres gældende eller forsvares.

Hvis du deler oplysninger om andre personer i forbindelse med din indsamling, skal du have deres samtykke, inden du deler oplysningerne.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger, når du deltager på et af vores events:

– Kontaktinformation
– Eventtype
– Deltagelseshistorik
– Interesser

Dette gør vi for at kunne håndtere din deltagelse på vores event. Vores grundlag for denne behandling er vores aftale med dig om denne deltagelse og en legitim interesse i at behandle oplysninger om dine interesser, hvor vi vurderer, at vores legitime interesse ikke bliver oversteget af din interesse i ikke at få behandlet dine Personoplysninger.

Vi opbevarer oplysningerne i 3 år efter din deltagelse i vores events.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du er bruger af vores rådgivning:

– Kontaktinformation
– Helbredsoplysninger

I forbindelse med at du får rådgivning, kan det være nødvendigt at notere dine kontaktoplysninger, så vi kan vende tilbage til dig. Nogle gange er det også nødvendigt, at vi får personlige oplysninger fra dig om dit helbred, dine sociale forhold og i nogle tilfælde også økonomiske forhold. Det er naturligvis dig selv, der bestemmer, hvilke oplysninger du deler med os, og du meddeler os et særskilt samtykke til dette.

Du skal i den forbindelse give os lov til, at vi noterer og gemmer de oplysninger, du giver os. Vi noterer og gemmer kun oplysninger om dig for at kunne rådgive dig. Oplysningerne bruges ikke til andet. Oplysningerne deles ikke med andre end rådgivningens rådgivere, med mindre det er aftalt med dig. Af lovgivningsmæssige grunde opbevarer vi oplysningerne i 5 år, herefter bliver de slettet.

Vores grundlag for denne indsamling er både vores aftale med dig om at yde dig rådgivning samt det samtykke, du afgiver i den forbindelse.

Vi indsamler følgende kategorier af Personoplysninger om dig, hvis du er frivillig hos eller laver en aktivitet til fordel for FOOKiD:

– Kontaktinformation
– Frivillighedstype
– Aktivitetshistorik

Dette gør vi med henblik på at kunne håndtere din bistand som frivillig, herunder kontakte dig i forskellige sammenhænge.

Vores grundlag for denne indsamling er vores aftale med dig om at du er frivillig for FOOKiD.

Vi sletter oplysningerne 3 år efter, at du er ophørt med at være frivillig hos os.

Oplysninger som vi indsamler og behandler

FOOKiD laver en lang række undersøgelser, der relaterer sig til kræft, kræftbehandling og forebyggelse af kræft, samt andre undersøgelser om f.eks. brugen af vores hjemmeside, events mv.

Når du deltager i en af vores undersøgelser, indsamler og behandler vi en række stamoplysninger om dig:

– Kontaktinformationer
– Evt. Køn
– Evt. Alder
– Evt. Fødselsdato/år
– Evt. Cpr-nr.
– Evt. oplysninger om, om du er pårørende/kræftsyg/andet
– Evt. oplysninger om din/din pårørendes kræftsygdom

Mange af vores undersøgelser er anonyme. I disse tilfælde vil vi ikke behandle andre oplysninger end dem, der er nævnt ovenfor.

Hvis du deltager i en af vores ikke-anonyme undersøgelser, kan vi indsamle yderligere oplysninger om dig. Det kan være følsomme oplysninger f.eks. om din kræftsygdom, oplysninger om dine sociale forhold samt biologiske oplysninger f.eks. et resultat af en blodprøve.

Omfanget og typen af de personoplysninger afhænger af den enkelte undersøgelse. Du vil altid få nærmere oplysninger om behandlingen af dine personoplysninger, når du vælger at deltage i en undersøgelse ved FOOKiD.

Formål med indsamlingen og behandlingen

Personoplysningerne bliver alene anvendt og behandlet til brug for forskning og andre undersøgelser relateret til den eller de undersøgelser, som du deltager i.

Deling af dine oplysninger

I det omfang dine oplysninger vil blive delt med andre, vil du altid blive orienteret herom, i forbindelse med din deltagelse i en undersøgelse.

Retsgrundlag for behandlingen

Behandlingen af dine ikke- følsomme oplysninger sker enten på baggrund af dit samtykke (databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra), eller på baggrund af vores legitime interesse (databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f).

Vi behandler som udgangspunkt ikke følsomme personoplysninger, herunder helbredsoplysninger og biologisk materiale, uden dit udtrykkelige samtykke (databeskyttelsesforordningens artikel 9, stk. 2, litra a).

I visse tilfælde kan vi behandle både dine følsomme og ikke-følsomme oplysninger uden samtykke fra dig. Det kan ske hvor behandlingen er nødvendig for at udføre statistiske eller videnskabelige undersøgelser af væsentlig samfundsmæssig betydning (databeskyttelseslovens § 10, stk. 1).

Varighed for behandlingen af dine oplysninger

Varigheden for opbevaringen af dine personoplysninger vil variere afhængigt af, hvilken undersøgelse du deltager i. Du vil altid blive informeret om varigheden for opbevaringen, i forbindelse med din deltagelse i den konkrete undersøgelse.

Oplysninger, som vi indsamler og behandler

Vi indsamler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

– kontaktinformation
– antal følgere
– emner på offentlig profil af relevans for henvendelsen
– indgåede samarbejdsaftaler

Disse personoplysninger er indsamlet gennem dine offentlige tilgængelige profiler på sociale medier.

Formål med indsamlingen og behandlingen

Vi indsamler disse personoplysninger for at kunne henvende os til dig med henblik på at knytte en relation eller indgå samarbejder om emner knyttet til vores formål som organisation, som er at udbrede oplysning om komplementære behandlinger. Vi arbejder for at flere får reel oplysning og dermed et reelt valg i deres behandling.

Retsgrundlaget for behandlingen af dine oplysninger

Vores grundlag for behandlingen af dine personoplysninger er vores legitime interesse (databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra f) i at udbrede Kræftens Bekæmpelses budskaber.

Deling af dine oplysninger

Vi overlader dine personoplysninger til vores samarbejdspartnere, som hjælper os med udførelsen af vores samarbejde med dig, f.eks. teknisk support, hostingvirksomheder, leverandørydelser mv.

Varighed for behandlingen af dine oplysninger

Vi opbevarer informationerne i 2 år fra indsamlingstidspunktet.

Betalinger:

Hvis du støtter os og giver et bidrag, melder dig ind i FOOKiD, køber et produkt i vores webshop, eller foretager andre betalinger, sker betalingen via betalingsløsningen QuickPay som opbevarer dine betalingskortoplysninger. Betaling via QuickPay sker via en Nets-godkendt og PCI-certificeret betalingsløsning.

Cookies:

Når du besøger og bruger vores Hjemmeside, skal du acceptere vores Cookiepolitik i vores cookie pop-up. Klik på ’Cookiepolitik’ knappen, som ligger i bunden af alle vores sider og vælge ’Vis detaljer’ for at se vores Cookiepolitik.

Vi anvender cookies for at forbedre brugeroplevelsen på vores Hjemmeside, til at føre webstatistik og til at støtte markedsføringen af vores tjenester. Du kan altid afvise eller slette eksisterende cookies ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvordan du afviser kommer an på hvilken browser du bruger. Se vejledning her: http://mineCookies.org/cookiehandtering/

Du skal være opmærksom på, at hvis du afviser cookies, er der visse funktioner og services på vores hjemmeside, som du ikke kan bruge.

Vi gør opmærksom på, at andre, herunder sociale medier, kan tænkes at placere cookies eller anden dataindsamlingsteknologi på eller via vores hjemmeside. I vores cookie pop-up kan du under ”detaljer” få et klart overblik hvilke cookies vi anvender samt over den tracking, der finder sted.

Hvordan vi opbevarer de oplysninger, vi indsamler:

Dine Personoplysninger indsamles og opbevares, og vi passer selvfølgelig godt på dem. Oplysningerne er begrænsede til betroede medarbejdere, og vi kontrollerer vores sikkerhedsforanstaltninger således, at de ikke hændeligt eller ulovligt slettes, forringes eller fortabes, ligesom de ikke kommer til uvedkommende tredjemands kendskab eller på anden måde misbruges eller bruges i uoverensstemmelse med lovgivningen.

Vi behandler kun personoplysninger om dig som er relevante og tilstrækkelige til opfyldelse af de formål, vi har med behandlingen.

Dine Personoplysninger opbevares hos en af os valgt ekstern virksomhed: Copenhost A/S 

Oplysningerne lagres på servere inden for EU, og dine personoplysninger vil derfor altid være omfattet af beskyttelsen i EU’s databeskyttelsesforordning.

Vi påser, at databehandleren har truffet de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger.

Vi er, over for dig, ansvarlige for opbevaringen af dine Personoplysninger hos databehandleren.

Hvornår vi sletter dine personoplysninger:

Vi opbevarer dine Personoplysninger så længe det er nødvendigt til opfyldelse af Formålet eller til opfyldelse af lovkrav. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Vi har under de enkelte punkter ovenfor specificeret hvornår vi sletter de enkelte kategorier af Personoplysninger.

Deling af dine personoplysninger:

Udover hvad der er anført ovenfor i pkt. 2, kan vi dele dine Personoplysninger i det omfang, vi er forpligtede hertil, fx som følge af krav om indrapportering til offentlige myndigheder, såsom SKAT.

Vi kan overdrage dine Personoplysninger, når vi i god tro mener, at dette er nødvendigt for:

  • at overholde lovkrav, herunder hvis vi er forpligtede til at overdrage eller dele dine Personoplysninger med retshåndhævende myndigheder.
  • at håndhæve eller anvende vores forretningsbetingelser.
  • at beskytte vores rettigheder, ejendom eller sikkerhed, vores medarbejdere eller andre.

Dine rettigheder:

Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke Personoplysninger vi har indsamlet, og som vi opbevarer og behandler om dig.

Du kan til en enhver tid kræve berigtigelse, gøre indsigelse eller få slettet eller begrænset behandlingen af dine Personoplysninger i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler.

Hvis behandlingen af dine Personoplysninger er baseret på et samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du nedenunder. Ved din henvendelse undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Ønsker du at klage over vores behandling af dine Personoplysninger, kan det ske til Datatilsynet, Borgergade 28, 1300 København K, tlf.: 33 19 32 00 eller via e-mail: dt@datatilsynet.dk

Dataansvarlig:

Den dataansvarlige for dine oplysninger er:

Foreningen for Oplysning Om komplementær Kræftbehandling i Danmark
Rørsangervej 46, 1.TV
2400 København NV
E-mail:
info@fookid.dk
CVR: 40475745

Ændringer og opdateringer:

Vi forbeholder os ret til løbende at ændre denne Privatlivspolitik. Ved ændringer vil datoen øverst i Privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende Privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted. Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom.